Vijesti

Tjedan zdravlja

Dječji vrtić Bambi Sunja i ove je godine veselo obilježio Tjedan zdravlja. Svakog su dana djeca proučavala različite teme. Ponedjeljak je tako pripao proučavanju žitarica i njihove važnosti za našu prehranu i zdravlje.

Posebno je zanimljivo bilo u Balončićima gdje su djeca naučila da i neke domaće životinje jedu žitarice pa su ih stoga radosno i nahranila. Žitarice su zasadila djeca u Ježićima. Njihov će rast promatrati, proučavati i bilježiti i u danima i tjednima koji slijede.
Utorak je bio dan za povrće. Tako su se djeca u Jabučicama istinski razveselila čišćenju i rezuckanju rajčica, krumpira, krastavaca, tikvica, kupusa, mrkvi, zelja, pa čak i ljutog luka. Djeca su u svim skupinama također uživala u imenovanju različitog povrća, razgovoru o različitom načinu sadnje i rasta povrća, dočaravanju povrća u likovnim aktivnostima, ali i brojanju povrća sakrivenog na papiru.
Veselo je bilo i u srijedu – danu posvećenom mlijeku i mliječnim proizvodima. Tako je u vrtić došetala jedna ovčica u stvarnoj veličini koju su djeca mogla iskoristiti u igri. Tako su mnogi ovcu pokušali pomusti i podragati. Djeca su također pokušala shvatiti kojim procesom mlijeko od ovce dođe do tetrapaka mlijeka. Najzanimljiviji je mnogima bio čarobni stroj za mlijeko koji je u skupni Ježići čak i djecu koja inače izbjegavaju mlijeko potaknuo da ga počnu piti. Nakon degustacije, svi su pohitali provjeriti kako to mlijeko jača njihove zubiće.
Voću su se u četvrtak sva djeca razveselila. Iako im u početku nije bilo jasno kako to od voća može nastati salata, djeca u skupini Duge zafrknula su svoje rukave i potrudili su ju se napraviti. Voćna je salata svoj djeci bila fina, a uz nju su voće počela jesti i djeca koja ga inače ne jedu.
Petak je bio posvećen razgovoru o bjelančevinama. Djeca su tako pomoću različitih poticaja otkrivala u kojim se sve namjernicama bjelančevine mogu pronaći i zašto su nam one važne. Povodom toga, djeca u skupini Duge zasadila su grah. Djeca su također pokušala odgonetnuti i posložiti što bi se to sve na jednom zdravom tanjuru trebalo pronaći.

Dječji vrtić Bambi Sunja

Matije Gupca 24, 44210 Sunja
telefon: 044/833-163
e-pošta: vrtic.bambi@sunja.hr
info.dvbambisunja@gmail.com
OIB:41698901912
MB: 0139449

bambi podnozje